Mijn spirituele reis begon aan het begin van de 21e eeuw.

Tijdens een paranormale beurs in Gouden Handen te ‘s-Heerenberg ontving ik een Reiki behandeling. Dat heeft heel veel met me gedaan, het bracht me terug bij mezelf, bij Joke. Het deed me beseffen hoe ver ik van mijn eigen kern was afgedwaald. Door weer in mijn kracht te komen, durfde ik weer voor mezelf op te komen, stappen te zetten die goed voor mij waren. Vanaf dat moment wist ik dat ik anderen op dezelfde manier wilde helpen: hen weer in hun kracht zetten en hen bewust maken van zichzelf met de vragen: “Wie ben ik? Wat wil ik?”.

In 2001/2002 ontving ik mijn Reiki I en II inwijdingen vrij snel achter elkaar, en in 2010 voltooide ik de laatste graad. Tussen deze mijlpalen door maakte ik veel keuzes die goed voor mij waren, een proces van aanzienlijke persoonlijke groei.

Na Reiki verdiepte ik me in tarotkaarten en volgde cursussen om mezelf beter te leren kennen en te healen. Dit versterkte ook mijn intuïtie. Vervolgens kwam massage op mijn pad, waar ik verschillende disciplines leerde, zoals stoelmassage, ontspanningsmassage en voetreflexmassage. Hier leerde ik opnieuw veel van.

Het mediumschap trok ook mijn aandacht, en ik besteedde een aantal jaren aan het ontwikkelen van mijn vaardigheden, zoals o.a. het contact maken met overleden dierbaren. Een boodschap van een dierbare overledene kan ontzettend helend werken, rust geven.

Mijn interesse breidde zich uit naar de orthomoleculaire geneeskunde, een ware eyeopener. Ik ontdekte hoe vitaminen en mineralen kunnen bijdragen aan onze gezondheid, iets dat naar mijn mening veel te vaak onderschat wordt.

In de afgelopen jaren heb ik me veel beziggehouden met trance en trance healing, dit is in een voortdurende ontwikkeling. Regelmatig volg ik cursussen bij bekende leraren zoals Eileen Davies, Scott Milligan, Nicole Jansen, Ineke Heitink en Libby Clark. Daarnaast ben ik getraind in het lezen van de Akasha Kronieken, de bibliotheek van de ziel waarin alle zielservaringen zijn opgeslagen. Een AK-reading kan diepgaand inzicht bieden in waarom bepaalde dingen gebeuren of waarom je lichamelijke ongemakken ervaart, en het mooie is, tijdens een reading vindt er altijd healing plaats.

Mijn spirituele reis draait om overgave aan de spirituele wereld en vertrouwen op mijn spirituele team.